Tantra/Yin Yoga

Traditionel Tantra Yoga, er en form for yoga der lærer din krop at give slip på tankemylder og meditere med hele kroppen

Du vil blive guidet ind i en dyb afslappende og meditativ tilstand, gennem yogastillinger og åndedrætsøvelser.

 

Yin yoga er en stille, og lige som Tantra yogaen, meditativ yoga, hvor hver stilling typisk holdes i 3-5 minutter. 

Yin yoga bygger på taoistisk filosofi og viden om meridianerne, som man også kan kalde kroppens energibaner. Traditionel kinesisk medicin (TCM) og meridiansystemet er nogle af nøgleelementerne i yin yoga, hvor man arbejder med få livsenergien, kaldet Qi (udtalte chi), til at flyde frit, for derigennem at skabe balance i kroppen.

Med yin yoga har du mulighed for at frigøre dybe spændinger i den fysiske krop, samt frigøre stagneret eller blokeret energi, både følelsesmæssigt og mentalt.

 

Både i  den Traditionelle Tantra Yoga og Yin Yoga arbejder du med dine energibaner (meridianer) og derved afbalanceres din krop både psykisk, fysisk men også hormonelt. Derfor optimerer de to yoga former dit system på alle planer, og bringer dig, ved regelmæssig praksis, til dit fulde potentiale både fysisk, mentalt, følelsesmæssigt og energimæssigt. 

Jeg har selv gode erfaringer med at afbalancere mit hormonsystem under min overgangsalder

 

Jeg guider en yoga serie der forbinder og inkluderer de to yogaformer på bedste vis.

Yogaen foregår liggende. Det er stort set den samme serie hver gang, hvilket gør den genkendelig for din krop, og du vil derfor hurtigt komme ned i underbevidstheden og give slip på tankerne.  

 

Vi afslutter med Yoga Nidra, som er en liggende meditation, hvor du kommer i en tilstand af bevidsthed mellem at være vågen og sove. Det er en tilstand hvor kroppen er total afslappet og kun høresansen er aktiv.

Yoga Nidra virker afdæmpende på stress og angst, og symptomer forbundet hermed, så som hovedpine, svimmelhed, brystsmerter, uregelmæssigt hjertebanken, mavepine etc.